آزمایش چکاپ بزرگترین عامل تست چربی خون در منزل در میان متابولیت های اولیه که برای تمامی سلول های جانداران اهمیت دارید، چربی از جمله موادی است که مهمترین نقش ان در غشا سلولی است. لذا در رژیم غذایی ما باید چربی به اندازه کافی وجود داشته باشد تا نیاز بدن تامین گردد.

اما بیشبود این ماده می تواند خطرآفرین باشد. در صورتی که چربی خون زیاد شود، یکی از رایج ترین مشکلاتی که ممکن است برای فرد رخ بدهد، انسداد عروق است که نهایتا منجر به سکته های قلبی خواهد شد.

چربی خون با تعیین نوع چربی های موجود در بدن،(آزمایش چکاپ بزرگترین عامل تست چربی خون در منزل) مقدار چربی و… تعیین کننده شرایط بدن از نظر این ماده خواهد بود. به خاطر داشت هباشید که ابتلا به چربی خون بدن شما را مستعد ابتلا به دیابت خواهد کرد.

آزمایش چربی چیست و به چه منظوری انجام می شود

آزمایش چربی یا آزمایش کلسترول خون، یکی از پنل های آزمایشگاهی می باشد که برای سنجش میزان چربی در خون از جمله سنجش کلسترول و تری گلیسرید استفاده می شود.

از نتایج این آزمایشات می توان برای تعیین میزان خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و همچنین مشکلات مربوط به کبد و پانکراس و برخی بیماری های ژنتیکی دیگر، استفاده کرد.

آزمایش چربی به طور معمول به عنوان یک آزمایش کنترلی و به همراه سایر آزمایشات مثل آزمایش CBC و قند خون، برای افراد درخواست می شود. از این آزمایش همچنین برای بررسی میزان تاثیر درمان دارویی در کاهش میزان چربی خون، استفاده می گردد.

از آزمایش چربی در صورتی که به عنوان چکاب و برای کنترل وضعیت چربی های فرد درخواست شود، برای بزرگسالان از هر 4 تا 6 سال یکبار، برای کودکان از هر 10 سال یکبار و برای افراد مسن به صورت سالانه باید مورد آزمایش قرار گیرند.

اما در صورت وجود بیماری های مرتبط با چربی بالا در فرد، و یا فرد بنا به علائمی که دارد،(آزمایش چکاپ بزرگترین عامل تست چربی خون در منزل) در معرض خطر ابتلا به این بیماری ها قرار داشته باشد، به صورت منظم از هر 3 ماه یکبار آزمایش چربی باید انجام شود.

اهمیت آزمایش چربی در تنظیم و کنترل مقادیر چربی موجود در خون

تنظیم و کنترل میزان چربی خون، در سلامت فرد بسیار اهمیت دارد. کم یا زیاد بودن چربی برای بدن مضر می باشد و شما باید حد کنترل شده ای از آن را در بدن خود داشته باشید. مقداری از کلسترول موجود در خون توسط بدن ساخته می شود.

قسمت اعظم آن از طریق مواد غذایی به بدن وارد می شود. مصرف مواد غذایی پر چرب و همچنین داشتن زمینه ژنتیکی از جمله مواردی هستند که باعث افزایش میزان چربی خون می شوند.

این کلسترول اضافی خون می تواند به صورت پلاک هایی در دیواره رگ های خونی انباشت شده و باعث بیماری های مختلف از جمله گرفتگی عروق و سکته های قلبی و مغزی شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *